Wielerklassiekers najaar 2022

Last van de welbekende herfstdip? Niet getreurd. De herfst heeft ook zo z’n charmes. En als wielerliefhebber hoef jij je ook geen zorgen te maken, want met het WK wielrennen en de Ronde van Lombardije staan twee hele mooie klassiekers op het programma. En eind oktober begint de cross gewoon weer. Wat een weelde! Wieler-Koers.nl blikt op deze pagina vooruit op de wielerklassiekers van het najaar 2022!

Wielerklassiekers najaar 2022

Het wordt steeds vroeger donker. De wielertoerist neemt afscheid van zijn wekelijkse avondje trappen met vrienden. De echte barrouder onder de amateurfietser staat natuurlijk wel nog ‘s ochtends vroeg voor dag en dauw op, maar de mauwstukjes moeten weer aan. Trekvogels trekken naar warmere gebieden om te overwinteren. Eendagcoureurs vliegen echter nog eenmaal uit. Dit jaar Down Under welteverstaan. Voor de strijd om de regenboogtrui, de trui der truien. Bladeren beginnen te vallen. En met il Lombardia begin oktober loopt iedereen nog een keer uit. We hebben het natuurlijk over het najaar. Lang niet zo mooi als het voorjaar, dat klopt. Maar wel een periode met twee heerlijke koersen. Klassiekers. Monumenten. De strijd om de regenboogtrui op het WK wielrennen en de Ronde van Lombardije! 

Wanneer worden de wielerklassiekers najaar 2022 verreden?

In tegenstelling tot het najaar vorig jaar, toen de heroïsche regeneditie van Parijs-Roubaix de week na het WK werd verreden, is het programma van de najaarsklassiekers van 2022 relatief eenvoudig. Met de Grand Prix Cycliste de Québec en de Grand Prix Cycliste de Montréal meegerekend, staan er vier prominente najaarsklassiekers op het programma. Het tweeluik in Canada wordt verreden op vrijdag 9 en zondag 11 september, het WK wielrennen vindt plaats van 18 tot en met 25 september plaats in het Australische Wollongong en de Ronde van Lombardije 2022 is op 8 otkober 2022. Il Lombardia is de traditionele afsluiter van het seizoen.

Voorbeschouwing WK Wollongong 2022

Lees hier de voorbeschouwing WK wielrennen 2022 te Wollongong of navigeer rechtsreeks naar de voorbeschouwing met favorieten WK Wielrennen 2022!

Voorbeschouwing Ronde van Lombardije 2022

Hier voorbeschouwing van de Ronde van Lombardije 2022