Wedden op Wielrennen

Ben jij degene die alle wielersites afstruint voor de belangrijkste weetjes en nieuwtjes? Heb jij een goede koersinzicht en ben je een meestervoorspeller? Dan is wedden op wielrennen wellicht iets voor jou! Natuurlijk, we moedigen je absoluut niet aan om al je geld er door heen te jassen (want ja Speel Bewust, 18+). We willen je in dit artikel alleen wijzen op de vele leuke opties om jouw wielerkennis om te zetten in een kleine extra. Wieler-Koers.nl presenteert de tips voor het wedden op wielrennen!

Wedden op wielrennen populairder dan ooit, online aanbod enorm gestegen

Het zal jou als wielerfan wellicht zijn ontgaan, maar sinds 1 oktober 2021 is, na jarenlang afwachten, de legale online gokmarkt eindelijk een feit. Door de KOA (Kansspelen op afstand) wet, die dus 1 oktober 2021 van kracht is gegaan, is jouw weddenschap online dus officieel legaal. Vanuit Wieler-Koers.nl geven wij je een overzicht van de beste aanbieders voor het wedden op wielerwedstrijden.

Ik zet een eentje hier en tweetje daar. Weet jij het beter? Kom dan maar! Sinds 2018 voert TOTO, de grootste Nederlandse aanbieder van sportweddenschappen, een nieuwe campagne waar onder meer Rapper Donnie, Andy van der Meijde en Wesley Sneijder opgingen als Koning TOTO. Naast wedden op voetbalwedstrijden, basketbal, darten of tennis kun je hier terecht voor het wedden op wielrennen. De laatste jaren is het aanbod aan wielerwedstrijden sterk toegenomen, zo kun je er voor de grotere wielerklassiekers als ook de Grote Ronden terecht. Sinds 2021 introduceert TOTO eveneens het live weddenschappen, zelf gezegd de meest dynamische en snelst groeiende vorm van sportweddenschappen. Het is nog wel de vraag of we deze feature ook terug gaan zien bij de wielerwedstrijden.

Met TOTO is Unibet een prima aanbieder, echter is Unibet eind 2021 formeel gezien nog niet legaal. Anyhow, het in 1997 opgerichte online-gokbedrijf uit Malta heeft een grote reputatie aan sportweddenschappen opgebouwd. Bij Unibet zijn ze, zo zelf gezegd ‘toegewijd om jou de beste wielerkansen te bieden’. Om dit te doen, coveren ze de grote en belangrijkste wielerkoersen en pakken ze ook tijdens de Tour de France goed uit.

Waar TOTO typisch Nederlands is, heeft België Bingoal als lokale aanbieder aan sportweddenschappen. Wil je als Flandrien een gokje wagen op een voorjaarsklassieker? Dan is Bingoal een mooie aanbieder.

Internationaal zijn er nog legio alternatieven, echter niet allemaal zo compleet qua aanbod aan wedden op wielrennen. Van Bet365 tot Bwin en van BetFirst tot BetWaySports, je hoeft maar te googlen op ‘wedden op wielrennen’ en je treft genoeg aanbieders.

Resumé, in Nederland ben je bij TOTO of Unibet aan het goede adres en voor onze Belgische lezers adviseren wij Bingoal of Unibet!

Wedden op wielerwedstrijden: verschillende vormen

Niets zo moeilijker als het voorspellen van een winnaar in een Tour de France – etappe of wielerklassieker. Als je de quoteringen van de bookmakers dan ook vergelijkt met voetbalwedstrijden, zijn deze flink hoger. Maar had jij voorspelt dat Kasper Asgreen de Ronde van Vlaanderen van 2021 ging winnen? Of dat Sonny Colbrelli Parijs Roubaix 2021 op zijn naam zou schrijven? Dan had je een mooie slag kunnen slaan. Je kan dus, mits een uitstekende inzicht, of gewoon geluk, mooi wat geld winnen. Pas natuurlijk ook op. Wout van Aert was dé favoriet voor het WK 2021, maar de Belgische veelvraat wist zelfs de top-10 nog niet te halen.

We adviseren je dus niet om altijd op winst van een specifieke coureur in te zetten, maar leuker is de zogenaamde Head-To-Head  optie. Head-to-head is niets meer en niets minder dan de winnaar van de winnaar van de twee door de bookmakers voorgestelde renners aan te wijzen.

Een voorbeeld: had je bij een head-to-head tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert in Parijs-Roubaix ingezet op Mathieu van der Poel, had je gewonnen. MVDP werd namelijk derde en Van Aert moest genoegen nemen met een zevende stek.

Samen met Head-To-Head zijn wij ook groot fan van de Top Drie optie. Deze is nog makkelijker uit te leggen. De renner waar jij op inzet moet ofwel winnen ofwel tweede of wel derde worden eer jij je geld hebt gewonnen. Let wel op: vaak bieden de bookmakers wel fors lagere quoteringen aan deze optie.

Wedden op de koers: tourpools en klassiekerspelen

Niets mooiers dan naast al het geld van de online sportweddenschapaanbieders om samen met je vrienden in een eigen tourpool of klassiekerspel mee te spelen. Bij menig vriendengroep staat het voorjaar in de teken van het voorspellen van de juiste coureurs bij de belangrijkere voorjaarsklassiekers als de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of de Amstel Gold Race.

Sinds enkele jaren is Scorito aanbieder van wielerspelen en pools, zoals de inmiddels zeer populaire tourpool én het klassiekerspel. Met een budget dien jij 20 renners te kiezen die je vervolgens voor de grotere klassiekers kan inzetten. Erg leuk natuurlijk. Tip van uit Wieler-Koers.nl: onze Belgische collega’s van Voorjaarsklassiekers.be presenteren altijd de beste tips voor het Scorito klassiekerspel!