Vuelta a España 2021

De Vuelta a España 2021 is weer terug in de maand augustus, nadat het vorig jaar door het coronavirus nog moest worden uitgesteld naar de herfst, en staat op het programma van zaterdag 14 augustus tot en met zondag 5 september 2021. Op Wieler-Koers.nl ben jij als wielerfan op het juiste adres voor alles over de Ronde van Spanje 2021!

Vuelta a España 2021

Parcours Ronde van Spanje 2021

Van Burgos, Castilië en León, tot Santiago de Compostela, de hoofdstad van Galicië, zullen de 3.336 km daartussen een typisch groot aantal beklimmingen bevatten. Tot de hoogtepunten behoren de Alto de Velefique in etappe 9 en Lagos de Covadonga in etappe 17.

Minder typisch zal echter de laatste dag van de race zijn. In het verleden werden tijdritten op de laatste dag vermeden, maar dit jaar wordt de race afgesloten met een glooiende 33,7 km lange test tegen de klok. Dit is gemakkelijk genoeg om de uitslag van de wedstrijd te beslissen, maar het is moeilijk te zeggen of dit de titelverdediger Primož Roglič zal helpen om terug te keren. Hij is een sterke tijdrijder, maar hij verloor de Ronde van Frankrijk toch op een enigszins gelijkaardige slotetappe. De renners moeten hun uitvindingen nog bevestigen, maar één ding is zeker: de wedstrijd zal een lange slotronde opleveren voor thuisrijder en voormalig winnaar Alejandro Valverde.

Favorieten Vuelta a España 2021

Normaal gesproken een ellendig jachtterrein voor pure sprinters, met een ongewoon groot aantal vlakkere etappes, zou de race eindelijk ook die snelle mannen kunnen verleiden die nog iets in de tank hebben aan het einde van het seizoen. Lees hier een uitgebreide analyse van het parcours Vuelta a España 2021.

Voorbeschouwing Vuelta a España 2021

Op deze dieperliggende pagina lees jij daags voor de koers een uitgebreide voorbeschouwing Vuelta a España 2021 met meer over het parcours, de deelnemers, de favorieten en outsiders voor zowel het algemeen klassement als ook de berg- en puntentrui.

Favorieten Vuelta a España 2021

Gaat Primož Roglič voor de derde maal op rij de Ronde van Spanje winnen of gaat kersverse Giro d’Italia winnaar Egan Bernal daar een stokje voor steken? En hoe sterk is Hugh Carthy – derde van de Vuelta 2020? En wat doen de Nederlanders? En welke Belgen kunnen we rekenen? Je leest alles over de favorieten Vuelta a España 2021 op Wieler-Koers.nl.