Parcours Tour de France 2020: week 2

Nadat we hier de voorbeschouwing parcours Tour de France 2020 week 1 hebben gepresenteerd, nemen we u hier mee naar de etappes Tour de France 2020 week 2!

Etappes Tour de France 2020 week 2: waaieralarm!

De tiende etappe, die een dag na de rustdag op dinsdag 8 september wordt verreden, start en finisht op een eiland. Vanaf Île d’Oléron (na Corsica het grootste eiland van Frankrijk in Europa) zetten we via het vaste land koers naar een ander eiland, Île de Ré. Hoewel het parcours zelf niet heel lastig is, voor Franse begrippen is hij biljartvlak, is het wel de hele dag vrezen voor waaiers. Over waaiers gesproken, kijk ook eens naar deze legendarische waaieretappes met mooie oude beelden, via Sporza! Terug naar de koers van nu. In deze etappe kun je de Tour niet winnen, maar wel verliezen…

Is de elfde etappe van de Tour de France 2020 een tweede rustdag?

Een dag later, op woensdag 9 september, heeft de koersorganisatie een tweede rustdag ingelast. Niet heus, natuurlijk. Maar deze elfde etappe heeft net als de dag ervoor weinig tot geen hoogtemeters én waaiers zullen er ook niet zijn. Wij verwachten dan ook dat zowel etappe 10 als 11 een sprintersbal zal worden. Dat mag ook wel, want voor de sprinters valt er tot Parijs na deze dagen weinig te halen! Zal Peter Sagan hier kunnen winnen?

Peter Sagan Tour de France 2020

Eerbetoon voor twee legenden op de langste dag

Maar liefst 218 kilometers moet op donderdag 10 september 2020 worden afgewerkt. Vandaag eren we ook een tweetal helden. Zowel de laatste woonplaats van Raymond Poulidor (Saint-Leonard-de-Noblat) als van Jacques Chirac (Sarran) zullen worden aangedaan.

De dertiende etappe, vrijdag 10 september 2020 van Chauvigny naar Sarran Corrèze is een typische etappe in het middengebergte, waar onderweg zes beklimmingen op het menu staan en een aankomst op een klim van de eerste categorie. Opgelet, met maar liefst 4400 hoogtemeters zal het een loodzware dag worden. Welke aanvaller zal hier met scherp schieten?

Franse klassieker die doet denken aan La Primavera

“Een Franse klassieker die mij doet denken aan de finale van Milaan San Remo”, aldus parcoursbouwer Thierry Gouvenou. Als extreme fanaten van voorjaarsklassiekers, waar monument Milaan San Remo er één van is, klinkt dit ons als muziek in de oren. Wij voorspellen een mooi gevecht tussen klassieke renners op deze zaterdag 12 september. Welke puncheur zal hier met de zege gaan lopen? Gaan we hier net als in Milaan San Remo een strijd zien tussen Van Aert en Alaphilippe?

Wout van Aert Tour de France 2020

Slotstuk tweede week met finish bovenop de Grand Colombier

Dit is zo’n dag dat de joggingbroek weer van pas komt. En dat u de hele middag moet vrijplannen. De dag ervoor al de nodige speciaalbiertjes en chippies in huis hebt moeten halen. Want, godallemachtig, het is koers! Tweemaal de Grand Colombier, waarbij eenmaal niet de top wordt aangedaan maar wel de Selle de Fromentel, een verwoestende strook van maar liefst 22 procent. Na de afdaling volgt de Col de la Biche direct en vervolgens zal na een stuk vallei de meest bekende kant van de prestigieuze Grand Colombier worden beklommen. Saillant detail: de finale is identiek aan de slotetappe van de Tour de l’Ain. Die werd gewonnen door, jawel, Primož Roglič.

Primoz Roglic Tour de France 2020