Favorieten Vuelta a España 2021

De 76e editie van de Vuelta a España heeft een deelnemersveld om de vingers bij af te likken. Zien we een nieuwe tweestrijd tussen de Sloveense Matadoren? Gaat INEOS de overhand kunnen spelen met zowel Egan Bernal als Pavel Sivakov als Adam Yates en wat kunnen de Astana en Movistar kleppers? Wieler-Koers.nl presenteert de favorieten Vuelta a España 2021!

De top favorieten Vuelta a España 2021

Reken er maar op dat zowel bij Jumbo Visma als ook bij INEOS Grenadiers een klein vreugdedansje werd gedaan. Toen eenmaal bekend werd dat Tadej Pogačar, winnaar van de Tour de France en een sterke derde op de Olympische Spelen, besloot om niet voor de dubbel te gaan. De Dubbel Tour en Vuelta die Chris Froome al eens wist te winnen in zijn glorie jaar 2017.

 Ondanks dat Pogačar, forfait gaf aan deelname heeft de Vuelta 2021 een deelnemersveld om van te smullen. En de lijst met favorieten van de 76e editie van de Vuelta a España is groot, sterker nog, er zijn een aantal topfavorieten aan te wijzen. Wieler-Koers.nl blikt vooruit! Wie zijn de favorieten voor de rode trui in de Vuelta 2021?

***** Primož Roglič – Jumbo-Visma

De Vuelta, al twee keer winnaar, was vorig jaar een soort troostprijs voor Primož Roglič. Nadat hij begin dit jaar uit de Tour de France viel, zou hij deze keer in ieder geval goed uitgerust moeten zijn. Hij zal echter te maken krijgen met een zeer sterk deelnemersveld. Roglič heeft een respectabele prestatie geleverd in de olympische wegwedstrijd en als hij wat meer vorm terugvindt, kan hij voor problemen zorgen. De ploeg heeft een zwaar seizoen achter de rug met veel valpartijen. Hij wordt gesteund door Sepp Kuss en Steven Kruijswijk.

Primož Roglič Favorieten Vuelta a España 2021

**** Egan Bernal – Ineos Grenadiers

Egan Bernal won de Giro d’Italia en zou goed uitgerust moeten zijn voor de Vuelta. De strijd tussen hem en Roglič zal waarschijnlijk de grootste van de race zijn. Geruggensteund door de Olympische winnaar, zal Ineos ongetwijfeld de uitstekende Richard Carapaz als gezamenlijke leider houden. Hij eindigde hier vorig jaar als tweede en maakt deel uit van een sterk team met ondersteuning van Pavel Sivakov, Adam Yates en Tom Pidcock. Kan de Colombiaan de Vuelta a España 2021 winnen?

Favorieten Vuelta a España 2021 Egan Bernal

*** Richard Carapaz

Achter Bernal krijgt de kersvers Olympisch kampioen Richard Carapaz drie sterren genoteerd. Werd derde in de Tour de France 2021 achter een ontketende Pogačar en verrassende Jonas Vingegaard en deed een week later in Tokio iets wat niemand had verwacht: niet Wout van Aert, Tadej Pogačar of Primož Roglič – maar de Ecuadoriaan Carapaz ging er met het goud vandoor. Hoewel hij zal moeten knechten voor Bernal (als hij dat gaat doen natuurlijk) – weet je nooit hoe het in een grote ronde gaat lopen. En het zal niet de eerste keer zijn dat INEOS met meerdere renners het podium zal behalen.

Favorieten Vuelta a España 2021 Richard Carapaz

** Hugh Carthy

Rijden naar een podium plek in de Vuelta a España. Hugh Carthy weet hoe het moet. Werd vorig jaar in de door de coronacrisis ingekorte Vuelta van 2020 zeer knap derde, waar hij alleen (daar zijn ze weer) Roglič en Carapaz voor zich moest dulden. Met een uiterst mooie etappe overwinning in de laatste rit van de Vuelta a Burgos heeft de 27-jarige kopman van EF Education – Nippo hopelijk zoveel vertrouwen getankt dat hij opnieuw drie weken kan gaat stunten!

Hugh Carthy Vuelta a España

* Enric Mas

De laatste ster gaat naar Movistar kopman Enric Mas. Natuurlijk, ook nu zou hij het kopmanschap moeten delen met zijn Colombiaanse ploeggenoot Miguel Ángel López. Maar waar de 26-jarige Mas kan terug kijken op een uitstekende Tour de France – Mas werd knap zesde – zagen we de Colombiaan López Le Grande Boucle niet eens uitrijden. López zelf heeft echter aangegeven vol revanche naar de Vuelta af te willen reizen, wij tippen toch Mas voor meer kans op eremetaal.

Enric Mas Vuelta a España 2021 (1)

Dark horse: Aleksandr Vlasov – Astana-Premier Tech

De Rus Aleksandr Vlasov heeft een sterk seizoen achter de rug en zal in de bergen kunnen rekenen op de steun van ploegmaat Gorka Izagirre. Hij is een goede tijdrijder en maakt een kleine kans op het podium.

En de Nederlanders en Belgen? Om met de Nederlanders te beginnen, daar zullen Steven Kruiswijk en Wout Poels allebei moeten knechten. Hoewel beide coureurs zomaar hoge ogen hadden kunnen gooien zullen zij respectievelijk Primož Roglič en Mikel Landa naar de zege moeten leiden. Een derde Nederlander om te noemen – en naar uit te kijken – is Tymen Arensman, die de vrije rol gaat krijgen bij Team DSM.

Poels’ ploegmaat Dylan Teuns zal bij Bahrein Victorius voor het dagsucces kunnen worden opgeschreven, Harm Vanhoucke is dan weer iemand die een gooi kan doen naar de bergtrui.

Meer Vuelta a España 2021? Lees ook het parcours van de 76e Vuelta a España!